Riihelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riihelä

Riihelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Riihelä.

Riihelöiden määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 714 max

v. 2014 625

v. 2015 615

v. 2016 617

v. 2017 610

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riihelä on noin sijalla 1 400.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Riihelöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 66 Riihelän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Riihelöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Miehikkälä (6 henkeä), Viipurin maalaiskunta (6) sekä Viipuri (5). Valtaosa asui Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Riihelä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 44.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1941
Yritykset
perust. –2014

Sana Riihelä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Riihelä

Riihelä (paikannimi)Riihelä (karttanimi)

Riihelä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 130 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Riihelä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riihelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Riihelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riihelä, Riihelänharju, Riihelänkaari, Riihelänkatu, Riihelänkuja, Riihelänraitti, Riihelänrinne, Riiheläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Riihelät ulkomailla

Ruotsissa Riihelä oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийхеля ("Rijhelja") tarkoittaa nimeä Riihelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Riihela tai Riihelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riihelä tai Riiko Riihelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Riihelä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Riihelä, Finland.

©Tuomas Salste