Riitahuhta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riitahuhta

Riitahuhta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Riitahuhtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riitahuhta on noin sijalla 19 000.

Riitahuhta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Riitahuhta

Riitahuhta (paikannimi)Katuosoitteissa

Riitahuhta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riitahuhta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riitahuhta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riitahuhdantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийтахухта ("Rijtahuhta") tarkoittaa nimeä Riitahuhta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijtahuchta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Riitahuhta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riita Riitahuhta tai Riiko Riitahuhta.

Samankaltaisia nimiä kuin Riitahuhta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Riitahuhta, Finland.

©Tuomas Salste