Rinta-Jouppi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rinta-Jouppi

Rinta-Jouppi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rinta-Jouppien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 36 max

v. 2014 62

v. 2015 63

v. 2016 63

v. 2017 64

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Jouppi on noin sijalla 9 400.

Rinta-Jouppi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Jouppi on melko pitkä nimi.

Rinta-Jouppi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rinta-Jouppi on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Йоуппи tarkoittaa nimeä Rinta-Jouppi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Iouppj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rinta-Jouppi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Jouppi tai Rino Rinta-Jouppi.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Jouppi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rinta-Jouppi, Finland.

©Tuomas Salste