Rinteelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rinteelä

Rinteelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rinteelä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 93

v. 2015 92

v. 2016 91

v. 2017 92

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinteelä on noin sijalla 7 200.

Rinteelä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Rinteelä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Rinteelän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Rinteelä

Rinteelä (paikannimi)Rinteelä (karttanimi)

Rinteelä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 295 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rinteelä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rinteelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rinteelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rinteelä, Rinteelänkatu, Rinteelänpolku, Rinteeläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринтеэля ("Rinteelja") tarkoittaa nimeä Rinteelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rindelä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rinteelä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rinteela tai Rinteelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinteelä tai Rino Rinteelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinteelä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rinteelä, Finland.

©Tuomas Salste