Ronkainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ronkainen

Ronkainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 500:s suomalainen on Ronkainen.

Ronkaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3 210 max

v. 1985 3 156

v. 2014 3 605

v. 2015 3 598

v. 2016 3 597

v. 2017 3 600

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ronkainen on noin sijalla 200.

Ronkainen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin. Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Ronkainen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ronkainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Ronkainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ronkainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 510 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ronkaisia on 3 600.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Ronkaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 280 Ronkaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ronkaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (42 henkeä), Posio (27) sekä Tuupovaara (27). Valtaosa asui entisessä Oulun läänissä ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ronkainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 138.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1939
Yritykset
perust. –2015

Sana Ronkainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ronkainen

Ronkainen (paikannimi)Ronkainen (karttanimi)

Ronkainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ronkainen esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ronkainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ronkainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ronkaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ronkaiset ulkomailla

Ruotsissa Ronkainen oli 162 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Ronkainen oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

36001628
Ronkaiset Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 112 henkeä, joiden sukunimi oli RONKAINEN. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ронкайнен tarkoittaa nimeä Ronkainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rongain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ronkainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ron Ronkainen tai Ronja Ronkainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ronkainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ronkainen, Finland.

©Tuomas Salste