Rosas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rosas

Rosas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rosas-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

v. 2017 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rosas on noin sijalla 12 000.

Rosas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1943

Sana Rosas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rosas

Rosas (paikannimi)Katuosoitteissa

Rosas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rosas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rosas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rosasgränden, Rosasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rosas-suku ulkomailla

Ruotsissa Rosas oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Rosas oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 7 628 henkeä, joiden sukunimi oli ROSAS.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 44 938 henkeä, joiden sukunimi oli ROSAS. Nimi on siellä etupäässä latinojen sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 69 henkeä, joiden sukunimi oli ROSAS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rosa Rosas.

Samankaltaisia nimiä kuin Rosas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rosas, Finland.

©Tuomas Salste