Rothovius: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rothovius

Rothovius on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rothoviusten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 26

v. 2017 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rothovius on noin sijalla 19 000.

Rothovius-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rothovius osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Rothovius esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rothoviuksenkatu, Rothoviusgatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ротовиус ("Rotovius") tarkoittaa nimeä Rothovius. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rothofwius on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rothovius olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rothovius, Finland.

©Tuomas Salste