Röyttä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Röyttä

Röyttä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Röyttien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 81 max

v. 2014 148

v. 2015 149

v. 2016 151

v. 2017 151

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Röyttä on noin sijalla 4 800.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Röyttä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Röyttä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Röyttä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 42 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Röyttiä on 151.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1876–1924
Yritykset
perust. 1950–1998

Sana Röyttä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Röyttä

Röyttä (paikannimi)

Röyttä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Röyttä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Röytät ulkomailla

Ruotsissa Röyttä oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рёуття ("Rjouttja") tarkoittaa nimeä Röyttä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Roytta tai Roeyttae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Röyttä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Röyttä, Finland.

©Tuomas Salste