Ruisaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruisaho

Ruisaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ruisahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 42

v. 2017 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruisaho on noin sijalla 13 000.

Ruisaho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Ruisahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Ruisahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ruisahojen yleisin asuinpaikka oli Rovaniemen maalaiskunta (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ruisaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Ruisaho

Ruisaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruisaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruisaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruisaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruisahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руйсахо tarkoittaa nimeä Ruisaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ruisaho, Finland.

©Tuomas Salste