Ruuttunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruuttunen

Ruuttunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ruuttusten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 33 max

v. 2014 78

v. 2015 80

v. 2016 80

v. 2017 81

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruuttunen on noin sijalla 7 800.

Ruuttunen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рууттунен tarkoittaa nimeä Ruuttunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ruttuin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruuttunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ruut Ruuttunen tai Ruuben Ruuttunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruuttunen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ruuttunen, Finland.

©Tuomas Salste