Sajaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sajaniemi

Sajaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sajaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 80

v. 2015 83

v. 2016 82

v. 2017 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sajaniemi on noin sijalla 7 700.

Sajaniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1920
Yritykset
perust. 1958–1998

Sana Sajaniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sajaniemi

Sajaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Sajaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sajaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sajaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joos. Sajaniemen katu, Sajaniemenraitti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саяниеми ("Sajanijemi") tarkoittaa nimeä Sajaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Saianiemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sajaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Sajaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sajaniemi, Finland.

©Tuomas Salste