Salmenkivi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Salmenkivi

Salmenkivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Salmenkivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 70

v. 2015 70

v. 2016 73

v. 2017 73

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Salmenkivi on noin sijalla 8 500.

Salmenkivi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Salmenkivien enemmistö on naisia. Vuonna 2016 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Salmenkivi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Salmenkivi on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Салменкиви tarkoittaa nimeä Salmenkivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Salmengifwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Salmenkivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Salme Salmenkivi tai Salim Salmenkivi.

Samankaltaisia nimiä kuin Salmenkivi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Salmenkivi, Finland.

©Tuomas Salste