Sammaljärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sammaljärvi

Sammaljärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Sammaljärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 37

v. 2017 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sammaljärvi on noin sijalla 14 000.

Sammaljärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Sammaljärvi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Sammaljärvi

Sammaljärvi (paikannimi)Sammaljärvi (karttanimi)

Sammaljärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Sammaljärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sammaljärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Sammaljärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sammaljärventie, Sammaljärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Саммальярви ("Sammaljarvi") tarkoittaa nimeä Sammaljärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sammalierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sammaljärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Sammaljarvi tai Sammaljaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sammy Sammaljärvi tai Samira Sammaljärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Sammaljärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sammaljärvi, Finland.

©Tuomas Salste