Sampakoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sampakoski

Sampakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sampakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 65

v. 2016 65

v. 2017 64

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sampakoski on noin sijalla 9 400.

Sampakoski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sampakoskien enemmistö on naisia. Vuonna 2016 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Sampakoski

Sampakoski (paikannimi)

Sampakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sampakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сампакоски tarkoittaa nimeä Sampakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sambacoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Sampakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sampo Sampakoski tai Samira Sampakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Sampakoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sampakoski, Finland.

©Tuomas Salste