Sarka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sarka

Sarka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sarkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 76 max

v. 2014 51

v. 2015 52

v. 2016 50

v. 2017 51

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sarka on noin sijalla 11 000.

Sarka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 1945–2015

Sana Sarka esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Sarka

Sarka (paikannimi)Katuosoitteissa

Sarka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sarka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sarka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Sarankatu, Saranpää, Sarantie, Sarkakatu, Sarkakuja, Sarkamaantie, Sarkapolku, Sarkatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Sarka

Sarka on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Sarat ulkomailla

Norjassa Sarka oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Sarka on ollut 70 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Tšekissä Sarka oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 425 henkeä, joiden sukunimi oli SARKA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli SARKA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сарка tarkoittaa nimeä Sarka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sara Sarka.

Samankaltaisia nimiä kuin Sarka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sarka, Finland.

©Tuomas Salste