Saukkoriipi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Saukkoriipi

Saukkoriipi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Saukkoriipien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 253 max

v. 2014 348

v. 2015 346

v. 2016 352

v. 2017 355

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Saukkoriipi on noin sijalla 2 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Saukkoriipi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Saukkoriipi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Saukkoriipi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Saukkoriipi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 117 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Saukkoriipejä on 355.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1922

Saukkoriipejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Saukkoriivin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Saukkoriipi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Saukkoriipi

Saukkoriipi (paikannimi)

Saukkoriipi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Saukkoriipi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Saukkoriivit ulkomailla

Ruotsissa Saukkoriipi oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сауккорийпи ("Saukkorijpi") tarkoittaa nimeä Saukkoriipi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sauckorijpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Saukkoriipi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Saul Saukkoriipi.

Samankaltaisia nimiä kuin Saukkoriipi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Saukkoriipi, Finland.

©Tuomas Salste