Säynäväjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Säynäväjärvi

Säynäväjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Säynäväjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

v. 2017 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Säynäväjärvi on noin sijalla 13 000.

Säynäväjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Säynäväjärvi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Säynäväjärvi

Säynäväjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Säynäväjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Säynäväjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Säynäväjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Säynäväjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сяунявяярви ("Sjaunjavjajarvi") tarkoittaa nimeä Säynäväjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Seunäfwäierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Säynäväjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Saynavajarvi tai Saeynaevaejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Säynäväjärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Säynäväjärvi, Finland.

©Tuomas Salste