Semenoff: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Semenoff

Semenoff on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on yleinen Venäjällä. Sen sijaan Suomessa se on melko harvinainen.

Semenoffien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 77

v. 2015 76

v. 2016 76

v. 2017 77

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Semenoff on noin sijalla 8 200.

Semenoff-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on venäjänkielinen. Nimenkantajien kansalaisuutta tai puhekieltä ei kuitenkaan näe nimestä.

Nimestä on olemassa variantti Semenov. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Semenoff on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Semenoff on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Semenoff ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 40 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Semenoffeja on 77.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1920

Semenoffeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Semenoffin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Semenoffien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (5 henkeä) sekä Petsamo (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Semenoff, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1922
Yritykset
perust. 1956–1998

Sana Semenoff esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Semenoffit ulkomailla

Norjassa Semenoff oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Venäjällä Semenoff (Семёнов) kuuluu yleisimpiin sukunimiin.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Semi Semenoff.

Samankaltaisia nimiä kuin Semenoff

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Semenoff, Finland.

©Tuomas Salste