Severinkangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Severinkangas

Severinkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Severinkankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 100 max

v. 2014 97

v. 2015 95

v. 2016 94

v. 2017 92

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Severinkangas on noin sijalla 7 200.

Severinkangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Severinkangas on melko pitkä nimi.

Severinkankaat ulkomailla

Ruotsissa Severinkangas oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Северинкангас tarkoittaa nimeä Severinkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sefweringangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Severinkangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Severi Severinkangas.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Severinkangas, Finland.

©Tuomas Salste