Sieppi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Sieppi

Sieppi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Sieppien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 244 max

v. 2014 439

v. 2015 440

v. 2016 443

v. 2017 459

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Sieppi on noin sijalla 1 900.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Sieppi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Sieppi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Sieppi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 54 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Sieppejä on 459.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Sieppejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Siepin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Sieppien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Enontekiö (7 henkeä) sekä Rovaniemen maalaiskunta (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Sieppi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Sieppi

Sieppi (paikannimi)Katuosoitteissa

Sieppi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Sieppi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Sieppi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siepinperä. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Siepit ulkomailla

Ruotsissa Sieppi oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сиеппи ("Sijeppi") tarkoittaa nimeä Sieppi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sienna Sieppi.

Samankaltaisia nimiä kuin Sieppi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Sieppi, Finland.

©Tuomas Salste