Siltala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Siltala

Siltala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 300:s suomalainen on Siltala.

Siltaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 268 max

v. 2014 1 331

v. 2015 1 320

v. 2016 1 314

v. 2017 1 305

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Siltala on noin sijalla 700.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Siltaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 112 Siltalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Siltaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ilmajoki (7 henkeä), Peräseinäjoki (6), Helsinki (4), Porvoon maalaiskunta (4) sekä Oulainen (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Siltala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 51.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1941
Yritykset
perust. –2014

Sana Siltala tai Siltalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Siltala

Siltala (paikannimi)Siltala (karttanimi)

Siltala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 265 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Siltala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Siltala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Siltala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Siltala, Siltalagatan, Siltalagränden, Siltalankatu, Siltalankuja, Siltalanpolku, Siltalantie, Siltalavägen, Vanha Siltalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Siltalat ulkomailla

Ruotsissa Siltala oli 94 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 161 henkeä, joiden sukunimi oli SILTALA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильтала tarkoittaa nimeä Siltala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silas Siltala tai Silja Siltala.

Samankaltaisia nimiä kuin Siltala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Siltala, Finland.

©Tuomas Salste