Silvasti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Silvasti

Silvasti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Silvastien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 306 max

v. 2014 294

v. 2015 295

v. 2016 300

v. 2017 301

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Silvasti on noin sijalla 2 700.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1927

Silvasteja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 25 Silvastin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Silvastien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Joroinen (6 henkeä) sekä Sakkola (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Silvasti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Silvasti

Silvasti (paikannimi)Katuosoitteissa

Silvasti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Silvasti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Silvasti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Silvastinkuja, Silvastintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Silvastit ulkomailla

Ruotsissa Silvasti oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Сильвасти tarkoittaa nimeä Silvasti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Silfwastj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Silvasti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Silva Silvasti tai Silvo Silvasti.

Samankaltaisia nimiä kuin Silvasti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Silvasti, Finland.

©Tuomas Salste