Simo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Simo

Simo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Simo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 41 max

v. 2015 41

v. 2016 41

v. 2017 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Simo on noin sijalla 13 000.

Simo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Simo on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Simo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Simo-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Simo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Simo

Simo (paikannimi)Katuosoitteissa

Simo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kunta, niemi, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Simo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Simo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Simo Hurtan katu, Simo Kaarion katu, Simo Klemetinpojan tie, Simos. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Simo

Simo on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Simo oli yhtenä etunimenä 10 930 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 260:s mies oli etunimeltään Simo. Juuri etunimenä Simo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 42 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (9 084 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 846).

Simo-suku ulkomailla

Ruotsissa Simo oli 39 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Simo oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Simo on ollut 10 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

42391010
Simo Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 10 012 henkeä, joiden sukunimi oli SIMO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 1 097 henkeä, joiden sukunimi oli SIMO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 20 henkeä, joiden sukunimi oli SIMO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Симо tarkoittaa nimeä Simo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Simon Simo tai Simona Simo.

Samankaltaisia nimiä kuin Simo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Simo, Finland.

©Tuomas Salste