Skrabb: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Skrabb

Skrabb on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Skrabb-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 41

v. 2017 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Skrabb on noin sijalla 13 000.

Skrabb-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Skrabb päättyy b-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista. Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Paikannimi Skrabb

Skrabb (paikannimi)Katuosoitteissa

Skrabb on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Skrabb jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Skrabb esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Gamla Skrabbvägen, Skrabbvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Skrabb-suku ulkomailla

Ruotsissa Skrabb oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Skrabb, Finland.

©Tuomas Salste