Stén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Stén

Stén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Sténien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 56

v. 2016 63

v. 2017 64

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Stén on noin sijalla 9 400.

Stén-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Stén on lyhyt nimi. Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sanan stén merkitys on 'kivi'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Nimestä on olemassa variantti Sten. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932
Yritykset
perust. 1996–2001

Sana Stén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Sténit ulkomailla

Ruotsissa Stén oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Sten oli 182 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

6434182
Sténit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 288 henkeä, joiden sukunimi oli STEN. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 41 henkeä, joiden sukunimi oli STEN.

Samankaltaisia nimiä kuin Stén

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Stén, Finland.

©Tuomas Salste