Stengård: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Stengård

Stengård on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Stengårdien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 134

v. 2014 127

v. 2015 123

v. 2016 122

v. 2017 122

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Stengård on noin sijalla 5 700.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1912

Stengårdeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Stengårdin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Stengårdien yleisin asuinpaikka oli Pyhtää (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Stengård, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Stengård

Stengård (paikannimi)Katuosoitteissa

Stengård on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Stengård jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Stengård esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Stengårdintie, Stengårdsgatan, Stengårdsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Stengårdit ulkomailla

Ruotsissa Stengård oli 318 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Stengård on ollut 13 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

12231813
Stengårdit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Stengard tai Stengaard, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Sten Stengård tai Stella Stengård.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Stengård, Finland.

©Tuomas Salste