Storberg: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Storberg

Storberg on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Storbergien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 44

v. 2017 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Storberg on noin sijalla 12 000.

Storberg-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Paikannimi Storberg

Storberg (paikannimi)Katuosoitteissa

Storberg on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Storberg jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Storberg esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Storbergintie, Storbergsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Storbergit ulkomailla

Ruotsissa Storberg oli 49 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Storberg oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

444930
Storbergit Pohjolassa

Samankaltaisia nimiä kuin Storberg

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Storberg, Finland.

©Tuomas Salste