Suo-Yrjö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suo-Yrjö

Suo-Yrjö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Suo-Yrjöjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 12 max

v. 2015 21

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Nimestä on olemassa variantti Suoyrjö. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суо-Юрьё ("Suo-Jurjo") tarkoittaa nimeä Suo-Yrjö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soo=Yriö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suo-Yrjö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Suo-Yrjo tai Suo-Yrjoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suo-Yrjö.

Samankaltaisia nimiä kuin Suo-Yrjö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Suo-Yrjö, Finland.

©Tuomas Salste