Suonsyrjä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suonsyrjä

Suonsyrjä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Suonsyrjien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 57

v. 2016 60

v. 2017 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suonsyrjä on noin sijalla 10 000.

Suonsyrjä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Suonsyrjä

Suonsyrjä (paikannimi)Katuosoitteissa

Suonsyrjä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Suonsyrjä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Suonsyrjä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Suonsyrjäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суонсюрья ("Suonsjurja") tarkoittaa nimeä Suonsyrjä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Soonsÿriä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suonsyrjä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Suonsyrja tai Suonsyrjae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Suoma Suonsyrjä.

Samankaltaisia nimiä kuin Suonsyrjä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Suonsyrjä, Finland.

©Tuomas Salste