Suutari-Jääskö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Suutari-Jääskö

Suutari-Jääskö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Suutari-Jääskö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Suutari-Jääskö on noin sijalla 15 000.

Suutari-Jääskö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Suutari-Jääskö on melko pitkä nimi.

Paikannimi Suutari-Jääskö

Suutari-Jääskö (paikannimi)

Suutari-Jääskö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Suutari-Jääskö jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Суутари-Яаскё ("Suutari-Jaaskjo") tarkoittaa nimeä Suutari-Jääskö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Sutari=Iäskö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Suutari-Jääskö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Suutari-Jaasko tai Suutari-Jaeaeskoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Suutari-Jääskö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Suutari-Jääskö, Finland.

©Tuomas Salste