Svinhufvud: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Svinhufvud

Svinhufvud on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Svinhufvudien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 48

v. 2017 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Svinhufvud on noin sijalla 12 000.

Svinhufvud-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sanan svinhufvud merkitys on 'sianpää'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900–1939
Yritykset
perust. 1952–1998

Sana Svinhufvud tai Svinhufvudin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Svinhufvud osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Svinhufvud esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Svinhufvudinkatu, Svinhufvudinkuja, Svinhufvudintie, Svinhufvudsgränden, Svinhufvudsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Svinhufvudit ulkomailla

Ruotsissa Svinhufvud oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Svinhufvud, Finland.

©Tuomas Salste