Taavetti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Taavetti

Taavetti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Taavettien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Taavetti on noin sijalla 20 000.

Taavetti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1944
Yritykset
perust. –2015

Sana Taavetti tai Taavetin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Taavetti

Taavetti (paikannimi)Katuosoitteissa

Taavetti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Taavetti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Taavetti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Taavetinaukio, Taavetinkatu, Taavetinkuja, Taavetinpolku, Taavetinrinne, Taavetintie, Taavetti, Taavetti Laitinens gata, Taavetti Laitisen katu, Taavettigränden, Taavettiplatsen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Taavetti

Taavetti on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Taavetti oli yhtenä etunimenä 1 834 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 500:s mies oli etunimeltään Taavetti. Juuri etunimenä Taavetti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 23 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (1 727 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (107).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тааветти tarkoittaa nimeä Taavetti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tafwettj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Taavetti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Taava Taavetti tai Taavi Taavetti.

Samankaltaisia nimiä kuin Taavetti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Taavetti, Finland.

©Tuomas Salste