Talvilahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Talvilahti

Talvilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Talvilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 52

v. 2015 52

v. 2016 51

v. 2017 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Talvilahti on noin sijalla 11 000.

Talvilahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Talvilahti

Talvilahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Talvilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 194 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; suo; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Talvilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Talvilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Talvilahdenpolku, Talvilahdentie, Talvilahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Talvilahdet ulkomailla

Ruotsissa Talvilahti oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Талвилахти tarkoittaa nimeä Talvilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Talfwilachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Talvilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Talvikki Talvilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Talvilahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Talvilahti, Finland.

©Tuomas Salste