Tammela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tammela

Tammela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Tammela.

Tammela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 732 max

v. 2014 822

v. 2015 834

v. 2016 834

v. 2017 832

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tammela on noin sijalla 1 100.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tammela on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tammela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tammela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tammela-nimisiä on 832.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Tammela-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 51 Tammelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tammela-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (5 henkeä), Sortavalan maalaiskunta (4), Kuusamo (4) sekä Kauhajoki (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tammela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 35.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1941
Yritykset
perust. –2016

Sana Tammela tai Tammelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tammela

Tammela (paikannimi)Tammela (karttanimi)

Tammela on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 131 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kunta; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Tammela esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tammela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tammela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tammela, Tammelan aluevarasto, Tammelan puistokatu, Tammelankatu, Tammelankuja, Tammelanmutka, Tammelanrinne, Tammelantie, Tammelantori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tammelat ulkomailla

Ruotsissa Tammela oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Таммела tarkoittaa nimeä Tammela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tami Tammela tai Tamara Tammela.

Samankaltaisia nimiä kuin Tammela

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tammela, Finland.

©Tuomas Salste