Tervashonka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tervashonka

Tervashonka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Tervashonkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 56

v. 2015 57

v. 2016 57

v. 2017 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tervashonka on noin sijalla 10 000.

Tervashonka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Tervashonka on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тервасхонка tarkoittaa nimeä Tervashonka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Terfwashonga on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tervashonka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tero Tervashonka tai Terhi Tervashonka.

Samankaltaisia nimiä kuin Tervashonka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tervashonka, Finland.

©Tuomas Salste