Tiiro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tiiro

Tiiro on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Tiiro-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 107 max

v. 2014 171

v. 2015 170

v. 2016 170

v. 2017 174

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tiiro on noin sijalla 4 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Tiiro on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Tiiro on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Tiiro ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 86 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Tiiro-nimisiä on 174.

Paikannimi Tiiro

Tiiro (paikannimi)

Tiiro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tiiro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тийро ("Tijro") tarkoittaa nimeä Tiiro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tijrå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tiiro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tii Tiiro tai Tiitus Tiiro.

Samankaltaisia nimiä kuin Tiiro

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tiiro, Finland.

©Tuomas Salste