Timo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Timo

Timo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Timo-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 41 max

v. 2014 64

v. 2015 64

v. 2016 65

v. 2017 65

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Timo on noin sijalla 9 300.

Timo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Timo on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Timo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Timo

Timo (paikannimi)Katuosoitteissa

Timo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Timo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Timo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Timo, Timogränden, Timos väg, Timosgränden, Timostigen, Timovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Timo

Timo on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Timo oli yhtenä etunimenä 49 892 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 60:s mies oli etunimeltään Timo. Juuri etunimenä Timo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 65 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (45 647 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (4 245).

Timo-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 222 henkeä, joiden sukunimi oli TIMO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli TIMO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тимо tarkoittaa nimeä Timo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Timofei Timo.

Samankaltaisia nimiä kuin Timo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Timo, Finland.

©Tuomas Salste