Toivoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Toivoniemi

Toivoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Toivoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 120 max

v. 2014 186

v. 2015 187

v. 2016 189

v. 2017 187

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Toivoniemi on noin sijalla 4 000.

Paikannimi Toivoniemi

Toivoniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Toivoniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Toivoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Toivoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Toivoniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тойвониеми ("Toivonijemi") tarkoittaa nimeä Toivoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Toifwoniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Toivoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Toivo Toivoniemi tai Toini Toivoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Toivoniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Toivoniemi, Finland.

©Tuomas Salste