Torp: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Torp

Torp on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Torp-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 47

v. 2017 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Torp on noin sijalla 12 000.

Torp-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Torp päättyy p-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista. Verrattuna muihin sukunimiin Torp on lyhyt nimi. Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 1964–2008

Sana Torp esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Torp

Torp (paikannimi)Katuosoitteissa

Torp on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Torp jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Torp esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karis Torpvägen, Torpgatan, Torpgränd, Torpgränden, Torpstigen, Torpvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Torp-suku ulkomailla

Ruotsissa Torp oli 166 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Torp oli 2 202 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Torp on ollut 1 482 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

4716614822202
Torp Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 419 henkeä, joiden sukunimi oli TORP. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tor Torp tai Tora Torp.

Samankaltaisia nimiä kuin Torp

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Torp, Finland.

©Tuomas Salste