Torsti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Torsti

Torsti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Torstien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 140 max

v. 2014 130

v. 2015 132

v. 2016 130

v. 2017 130

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Torsti on noin sijalla 5 400.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1922

Torsteja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Torstin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Torstien yleisin asuinpaikka oli Räisälä (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Torsti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1936
Yritykset
perust. 1948–2005

Sana Torsti tai Torstin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Torsti

Torsti (paikannimi)Katuosoitteissa

Torsti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Torsti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Torsti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Torstinkuja, Torstintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Torsti

Torsti on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Torsti oli yhtenä etunimenä 884 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 200:s mies oli etunimeltään Torsti. Juuri etunimenä Torsti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 130 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (626 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (258).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Торсти tarkoittaa nimeä Torsti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Torsten Torsti tai Tora Torsti.

Samankaltaisia nimiä kuin Torsti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Torsti, Finland.

©Tuomas Salste