Tyynelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Tyynelä

Tyynelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Tyynelöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 423 max

v. 2014 438

v. 2015 441

v. 2016 443

v. 2017 439

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Tyynelä on noin sijalla 1 900.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1927

Tyynelöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 44 Tyynelän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Tyynelöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (4 henkeä), Iitti (4), Rääkkylä (3) sekä Töysä (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Tyynelä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 21.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900–1940
Yritykset
perust. 1949–2008

Sana Tyynelä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Tyynelä

Tyynelä (paikannimi)Tyynelä (karttanimi)

Tyynelä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 570 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Tyynelä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Tyynelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Tyynelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Tyynelä, Tyynelägränden, Tyynelänkatu, Tyynelänkuja, Tyynelänpolku, Tyynelänraitti, Tyyneläntie, Tyynelävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tyynelät ulkomailla

Ruotsissa Tyynelä oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Тюунеля ("Tjuunelja") tarkoittaa nimeä Tyynelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Tÿnelä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Tyynelä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Tyynela tai Tyynelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Tyyne Tyynelä tai Tyyko Tyynelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Tyynelä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Tyynelä, Finland.

©Tuomas Salste