Ukonsaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ukonsaari

Ukonsaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ukonsaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 2015 26

v. 2016 26

v. 2017 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ukonsaari on noin sijalla 18 000.

Ukonsaari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Ukonsaari

Ukonsaari (paikannimi)Ukonsaari (karttanimi)

Ukonsaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 68 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ukonsaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ukonsaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ukonsaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pankajärven Ukonsaari, Suininkijärven Ukonsaari, Ukonsaarentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ukonsaaret ulkomailla

Ruotsissa Ukonsaari oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Уконсаари tarkoittaa nimeä Ukonsaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Vconsarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ukonsaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ukonsaari, Finland.

©Tuomas Salste