Uusi-Pohjola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Uusi-Pohjola

Uusi-Pohjola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Uusi-Pohjoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 83

v. 2016 85

v. 2017 87

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Uusi-Pohjola on noin sijalla 7 400.

Uusi-Pohjola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Uusi-Pohjola on melko pitkä nimi.

Paikannimi Uusi-Pohjola

Uusi-Pohjola (paikannimi)Katuosoitteissa

Uusi-Pohjola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Uusi-Pohjola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Uusi-Pohjola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Uusi-Pohjolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ууси-Похьола tarkoittaa nimeä Uusi-Pohjola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wsi=Pochiola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Uusi-Pohjola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Uusi-Pohjola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Uusi-Pohjola, Finland.

©Tuomas Salste