Vaattovaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaattovaara

Vaattovaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vaattovaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 277 max

v. 2014 371

v. 2015 370

v. 2016 378

v. 2017 377

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaattovaara on noin sijalla 2 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Vaattovaara on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vaattovaara on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vaattovaara on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vaattovaara ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 123 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vaattovaaroja on 377.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Vaattovaaroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Vaattovaaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vaattovaara, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vaattovaara

Vaattovaara (paikannimi)

Vaattovaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vaattovaara jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Vaattovaarat ulkomailla

Ruotsissa Vaattovaara oli 63 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вааттоваара tarkoittaa nimeä Vaattovaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wattofwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaattovaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vaattovaara, Finland.

©Tuomas Salste