Vähä-Karvia: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähä-Karvia

Vähä-Karvia on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vähä-Karvioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähä-Karvia on noin sijalla 18 000.

Vähä-Karvia-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vähä-Karvia on melko pitkä nimi.

Paikannimi Vähä-Karvia

Vähä-Karvia (paikannimi)

Vähä-Karvia on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vähä-Karvia jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхя-Карвиа ("Vjahja-Karvia") tarkoittaa nimeä Vähä-Karvia. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähä=Carfwia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähä-Karvia olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaha-Karvia tai Vaehae-Karvia, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähä-Karvia

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vähä-Karvia, Finland.

©Tuomas Salste