Vähä-Peltomäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähä-Peltomäki

Vähä-Peltomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vähä-Peltomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 53

v. 2016 53

v. 2017 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähä-Peltomäki on noin sijalla 11 000.

Vähä-Peltomäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vähä-Peltomäki on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхя-Пельтомяки ("Vjahja-Peltomjaki") tarkoittaa nimeä Vähä-Peltomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähä=Peldomäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähä-Peltomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaha-Peltomaki tai Vaehae-Peltomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähä-Peltomäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vähä-Peltomäki, Finland.

©Tuomas Salste