Vähäniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähäniitty

Vähäniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vähäniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 68

v. 2015 69

v. 2016 69

v. 2017 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähäniitty on noin sijalla 8 400.

Vähäniitty-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Vähäniitty

Vähäniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Vähäniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vähäniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vähäniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vähäniitty, Vähäniitynkatu, Vähäniitynkuja, Vähäniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vähäniityt ulkomailla

Ruotsissa Vähäniitty oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхянийттю ("Vjahjanijttju") tarkoittaa nimeä Vähäniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähänijttÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähäniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahaniitty tai Vaehaeniitty, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähäniitty

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vähäniitty, Finland.

©Tuomas Salste