Välikorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Välikorpi

Välikorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Välikorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 47 max

v. 2014 55

v. 2015 55

v. 2016 54

v. 2017 54

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Välikorpi on noin sijalla 11 000.

Välikorpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Välikorpi

Välikorpi (paikannimi)Välikorpi (karttanimi)

Välikorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 95 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; painanne; pelto/niitty; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Välikorpi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Välikorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Välikorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Välikorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяликорпи ("Vjalikorpi") tarkoittaa nimeä Välikorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wälicorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Välikorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valikorpi tai Vaelikorpi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Välikorpi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Välikorpi, Finland.

©Tuomas Salste