Valkealahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valkealahti

Valkealahti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Valkealahtien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 146 max

v. 2014 167

v. 2015 170

v. 2016 168

v. 2017 171

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkealahti on noin sijalla 4 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Valkealahti on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Valkealahti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Valkealahti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Valkealahti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 75 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Valkealahtia on 171.

Paikannimi Valkealahti

Valkealahti (paikannimi)Valkealahti (karttanimi)

Valkealahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Valkealahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valkealahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Valkealahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valkealahdenpolku, Valkealahdentie, Valkealahti uurasmaa. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкеалахти tarkoittaa nimeä Valkealahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgealachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valkealahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkealahti tai Valma Valkealahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkealahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Valkealahti, Finland.

©Tuomas Salste