Varma: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Varma

Varma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Varmojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

v. 2017 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Varma on noin sijalla 14 000.

Varma-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Warma. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1925

Varmoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Varman asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Varma, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1942
Yritykset
perust. –2016

Sana Varma esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Varma

Varma (paikannimi)Katuosoitteissa

Varma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Varma jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Varma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Varmantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Varma

Varma on myös etunimi. Vuonna 2017 Varma oli yhtenä etunimenä 111 suomalaisella (55 miestä, 56 naista). Juuri etunimenä Varma onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 39 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Varmat ulkomailla

Ruotsissa Varma oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Varma oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Varma on ollut 14 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

39221416
Varmat Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 26 henkeä, joiden sukunimi oli VARMA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 1 729 henkeä, joiden sukunimi oli VARMA. Nimi on siellä etupäässä aasialaisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 53 henkeä, joiden sukunimi oli VARMA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Варма tarkoittaa nimeä Varma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Varpu Varma.

Samankaltaisia nimiä kuin Varma

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Varma, Finland.

©Tuomas Salste